Natuurlijke vijanden

Meer dan 30 dieren zijn geïdentificeerd als natuurlijke vijand van de T.hermanni. Volwassen dieren worden vooral aangevallen door grote roofvogels waar de Europese zeearend er vooral uit springt. Echter ook kraaien en zeemeeuwen worden regelmatig gerapporteerd als roofdieren van de T.hermanni.

Zoogdieren eten vooral jonge dieren en eieren. Meest voorkomende roofdieren die volwassen dieren eten zijn vossen, wilde zwijnen, marters en verwilderde honden. In de winter worden schildpadden vaak aan gegeten door ratten.

De aller grootste vijand van de hermanni is de mens. De populaties worden het meeste bedreigd door het verdwijning van biotopen omdat landbouwgebieden, steden en dorpen steeds verder worden uitgebreid. Een ander gevaar is steeds meer voorkomende bosbranden die door mensen worden gestart of beginnen door glasafval. Ook al word er veel gedaan om illegale handel te voorkomen (verplicht CITES formulier is hier een voorbeeld van) vind  er nog steeds veel handel plaats voor vooral de huisdier industrie. Door de steeds kleiner wordende populaties word de steeds kleiner wordende genetische diversiteit steeds zorgelijker.

Translate »